Lozan Sigorta
Bireysel Emeklilik (BES) Nedir?

Bireysel Emeklilik (BES) Nedir?

Hepimiz çalışarak belki de çok zor şartlar altında elde ettiğimiz hayat standartını korumak isteriz. Özellikle emeklilik yaşının artması ve hayatın her geçen gün pahalanması “Acaba ilerleyen yaşlarda bu hayat standartımı, söz konusu emekli maaşıyla karşılayabilecek miyim?” Sorusunu da beraberinde getiriyor.

Anne babalar ise elbette kendilerinden çok çocuklarını düşünüyorlar ve onların huzur ve mutluluklarından endişe ediyorlar.

İşte Bireysel Emeklilik Sistemi yani BES bu endişeleri gidermek için birebir.

Son yapılan değişiklikle beraber 18 yaş altındakilerin de sisteme dahil olabilmesi çok sayıda aileyi harekete geçirdi ve ebeveynler çocuklarını BES sistemine dahil etmeye başladılar.

BES’le ilgili bilinmesi gereken bazı şeyleri maddeler halinde sıralarsak konu daha net anlaşılacaktır.

  • Bireysel Emeklilik Sistemine devlet katkısı son yapılan düzenlemeyle yüzde 30’a çıkarılmıştır. Yani sisteme yatırdığınız her 100 lira için 30 lira da devlet sizin adınıza yatırır.
  • Acil ihtiyaç halinde BES’te birikmiş paranızın bir kısmını borç olarak alabilmenizin de önü açılmıştır.
  • Her ay bir köşeye 200-500-1000 lira gibi paralar koyarak birikim yapmak gerçekten zordur. Çünkü ilk ihtiyaç halinde o parayı kullanma ihtimalimiz yüksektir. Oysa BES’te belirlediğiniz miktar her ay kredi kartınızdan çekilir.
  • Bireysel Emeklilik Sistemindeki paranız çeşitli fonlarla değerlenir. Yılda 12 kez fon değişiklik hakkınız vardır. Bu fonları doğru zamanda değiştirirseniz çok yüksek karlar elde edebilirsiniz.
  • 10 yıl BES birikimi yaptıktan sonra emeklilik hakkı kazanırsınız. Yaşınız geldiğinde paranızı ister toplu halde ister maaş şeklinde aralıklarla alabilirsiniz. Tabii 10 yıl sonra da ödeme yapmaya devam ederek birikiminizi arttırabilirsiniz.
  • 18 yaşından küçük çocuklarınızı da artık kendi namlarına sisteme dahil edebilirsiniz. Bu sayede çocuklarınızın geleceğini garanti altına alabilirsiniz.
Image
Avantajlı fiyatlardan yararlanmak için hemen bizi arayın!
Instagram

Instagram'da Biz

Facebook

Facebook'da Biz

Twitter

Twitter'da Biz

Youtube

Youtube'da Biz

Lozan Sigorta

Lozan Sigorta

Whatsapp Destek
Çevrimiçi